Logo Fysio in Stiphout

Hartrevalidatie bij de Hartfysio

De langzaamste weg is vaak de kortste

Hartrevalidatie in Stiphout (gemeente Helmond) voor mensen met cardiale problematiek

Een geregistreerd hartfysiotherapeut heeft een hartrevalidatie opleiding gehad. Je kunt hartrevalidatie fysiotherapeuten terugvinden in het aantekeningenregister hartrevalidatie, bij de vereniging hart-, vaat- en longfysiotherapie en op de website van chronisch zorgnet.


Bij de gespecialiseerd hartfysiotherapeut leer je omgaan met je klachten, krijg je gesuperviseerde training, adem- en ontspanningsoefeningen, leer je omgaan met klachten, worden oefeningen gedaan, wordt gekeken naar welke spieren en gewrichten betrokken zijn bij je klachten en wordt gekeken naar leefstijlfactoren die invloed hebben op hart- en vaatziektes. De hartfysiotherapeut houdt ook rekening met je hart, vaten en longen, je voeding en belastbaarheid. Een hartfysio werkt nauw samen met dietisten, andere fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere belangrijke zorgprofessionals.

Hartrevalidatie

Wat doet een hartfysio?

Een hartfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten die een relatie hebben met het hart, longen en bloedvaten.


Bij een eerste afspraak wordt er uitgebreid gepraat over hoe je hartklachten zijn ontstaan, welke factoren invloed hebben en hoe de hartfysio jou kan helpen met je hartproblematiek. Ook wordt gekeken naar de spieren en gewrichten die invloed hebben op de vaten en wordt gekeken naar andere zaken die van invloed zijn zoals bijvoorbeeld je longen of je vaten.Contact opnemen met een hartfysio

Wil je weten waar je een geregistreerd hartfysiotherapeut kunt vinden? Kijk dan eens op de website van Chronisch ZorgNet. Deze landelijke organisatie heeft een overzicht van alle hartfysiotherapeuten met een gedegen opleiding in heel Nederland.


Sophie Delemarre is aangesloten bij Chronisch ZorgNet en gaat in november 2023 de laatste opleiding op het gebied van hartrevalidatie doen voor zij zich mag registreren.


Je kunt ons mailen op info@fysioinstiphout.nl of bellen/whatsappen naar 06-15433617

Met welke klachten ga ik naar een hartfysio?

Op het moment dat je  klachten ervaart bij de ademhaling kan een hartfysio mogelijk een toegevoegde waarde zijn. Herken jij je hierin?


- Ik heb ritmestoornissen

- Ik heb hartklachten in combinatie met vaatlijden of COPD

- Ik heb stabiele hartklachten in combinatie met aandoeningen die invloed hebben op het inspanningsvermogen (denk aan COPD; diabetes mellitus; CVA; vaatlijden)

- Ik wil tips om op hartslag te gaan trainen

- Ik wil ondersteuning bij het stoppen met rokenWelke hartklachten mag Sophie op dit moment al behandelen?

In november 2023 is de laatste opleidingsdag van de opleiding hartrevalidatie. Je kunt nu al terecht met de volgende klachten:


- Lichte hartritmestoornissen

- Hartklachten in combinatie met vaatlijden of COPD

- Zwangeren met vaatproblemen en zwangerschapsdiabetes

- Stabiele hartklachten in combinatie met aandoeningen die invloed hebben op het inspanningsvermogen (denk aan COPD; diabetes mellitus; CVA; vaatlijden)


Sophie is bezig met de opleiding tot hartfysiotherapeut. Wil je weten of je met jouw klachten al bij haar terecht kan en mag? Neem contact of via de mail of telefonisch (bellen of whatsapp)


Coronatherapie bij Fysio in Stiphout (Helmond)