Logo Fysio in Stiphout

De eerste afspraak

Wat kun je verwachten bij een eerste afspraak?

Fysiotherapie in Stiphout (gemeente Helmond)

Je kunt bij ons een afspraak maken door te bellen, te mailen of via whatsapp. Je kunt de voicemail ook altijd inspreken. We streven ernaar om binnen 1 werkdag reactie te geven.


Via de telefoon of de mail neem je contact op. Daarna wordt gevraagd om wat informatie op te sturen vooraf óf deze mee te nemen naar je eerste afspraak. Je krijgt altijd een bevestiging via de mail van de eerste afspraak. Houd er rekening mee dat we standaard een uur tot anderhalf uur inplannen voor een eerste afspraak. Zo kunnen we alle tijd nemen om je naast het intakegesprek en onderzoek ook te kunnen behandelen. Er is geen secetaresse in deze praktijk aanwezig, je hoeft je dan ook niet te melden bij de eerste afspraak, Sophie roept je gewoon binnen.


Aan het einde van de eerste afspraak wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. Er wordt stapgewijs uitgelegd wat de fysiotherapeut gaat doen en wat er van de patient verwacht wordt. Ook kan er een inschatting gemaakt worden van de duur van de behandeling.


Tijdens behandelingen fysiotherapie wordt gekeken naar jouw wensen op dat moment. Waar loop je tegenaan en waar kan de fysiotherapeut bij helpen. De fysiotherapeute (Sophie) zal de tijd nemen om samen met jou te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het beste geholpen kan worden. Wat er in een behandeling gedaan wordt is helemaal afhankelijk van het type klachten wat je hebt, maar dit gebeurt altijd in overleg met de patient in kwestie.


Deze fysiotherapiepraktijk heeft géén contracten met zorgverzekeraars. Dit betekend dat je eerst zelf een factuur ontvangt die je moet betalen, waarna je hem kunt indienen bij je verzekering. Dit staat ook altijd in de afspraakbevestiging, zo kom je niet voor verrassingen te staan. 


Hoe veel krijg je vergoed bij een ongecontracteerd fysiotherapeut?

Hoeveel je vergoed krijgt is helemaal afhankelijk van je verzekering. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het eigen risico van de basisverzekering is hierop niet van toepassing.


De vergoeding is afhankelijk van de afgesloten polis. Bij een restitutie polis wordt bij de meeste verzekeraars de volledige behandeling vergoed. Bij een natura of budget polis ligt de vergoeding rond de 75% van het marktconforme tarief. Dit tarief is per zorgverzekeraar verschillend. Check wel in de kleine lettertjes of deze restitutie polis ook voor je aanvullende polis geldt!


Benieuwd naar de kosten? Kijk dan op onze tarievenlijst.

Vaatfysiotherapie bij Fysio in Stiphout (Helmond)

Heb ik een verwijzing nodig voor de ongecontracteerd fysiotherapeut?

Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) wordt niet altijd vergoed bij fysiotherapeuten zonder contract. Kijk dus van tevoren goed na of de behandeling vergoed wordt als je rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat of dat je eerst een verwijzing van de huisarts nodig hebt. Bij een aantal ziektebeelden moet wel een verwijzing aanwezig zijn, ook al heb je een contract. Twijfel je of dit bij jou het geval is, dan kun je dit gewoon vragen bij de fysiotherapeut.


Restitutie verzekeraars die 100% van het marktconforme tarief vergoeden ongeacht of de fysiotherapeut of andere specialist een contract met hen heeft of niet, dus vrije keuze voor zorgverlener.

Kan een ongecontracteerd fysiotherapeut ook op huisbezoek?

Soms kan voor een aan-huis behandeling gevraagd worden om een verwijzing van de (huis)-arts. Een aantal verzekeringen willen dat graag voordat je een behandeling kunt indienen voor een declaratie.


Je kunt ons mailen op info@fysioinstiphout.nl of bellen/whatsappen naar 06-15433617

Schrijft een ongecontracteerd fysio ook brieven naar de huisarts?

Als je klachten afnemen of weg zijn dan wordt een behandeling afgesloten. Tijdens deze laatste behandeling wordt de tijd genomen om nog eens te kijken naar de oorzaak van klachten en hoe deze zijn behandeld. Op die manier heb je bij een eventueel recidief (klachten die weer terugkomen na een tijd) een plan van aanpak om zelf te voorkomen dat klachten opnieuw weer zo erg worden.


Dit kunnen we natuurlijk ook op papier/ de mail voor je zetten. Aan het einde van de behandeling sturen we een afsluitende brief naar je huisarts. Zo is deze ook op de hoogte van hoe het met je gaat. Mocht je dit niet willen, geef dit dan tijdig aan. Het blijft jouw proces.