Sophie is van 7 juni tot en met 12 oktober 2024 met zwangerschapsverlof.
Voor deze periode hebben we (nog) geen vervanger gevonden, maar gelukkig zijn er een paar hele lieve collega's in de omgeving waar patiënten terecht kunnen. Er wordt voor iedereen een passende oplossing gezocht. Heb jij interesse in het waarnemen van het verlof van Sophie met uitzicht op een langere samenwerking? Kijk dan eens naar onze vacature!
Let op, mogelijk reageren we trager dan je van ons gewend bent!
Tevreden? Schrijf een Review op Google of op Zorgkaart Nederland!
Een fysiotherapeut is een zorgprofessional gespecialiseerd in klachten rondom het bewegen. Je kunt bij een fysiotherapeut terecht voor alle klachten die met beweging te maken hebben. Een hart-, vaat- en longfysiotherapeut is opgeleid om mensen met klachten in het cardiovasculaire en respiratoire domein te behandelen.
Er kan zowel op de praktijk als aan huis behandeld worden.
Een hart-, vaat- en longfysiotherapeut kan helpen bij:
- Het geven van advies over sport en bewegen wanneer je klachten hebt op het gebied van hart-, vaat- of longproblemen;
- Waneer je wilt gaan sporten wanneer je last hebt van hart-, vaat- of longklachten;
- Herstel na een operatie op het gebied van hart-, vaat- of longfysiotherapie;
- Verminderen van klachten ten gevolge van chronische aandoeningen;
- Voorafgaand aan een operatie om te helpen fitter een operatie in te gaan;
- Revalidatie na een longaanval;
- Adviezen rondom leefstijl
Ook voor andere klachten aan het bewegingsapparaat kun je terecht. Twijfel je of jouw klacht behandeld kan worden? Neem dan contact op via de mail of telefonisch (bellen of whatsapp)
Verwijzing
Een patient met klachten aan hart, bloedvaten of longen gebruikt vaak medicatie of heeft een uitgebreidere voorgeschiedenis dan een patient met 'algemene' klachten. Hierdoor kan het zijn dat er om een verwijzing gevraagd wordt. Een verwijzing is niet altijd nodig om naar de hart-, vaat- en longfysiotherapeut te gaan, maar zeker bij de meer complexe klachten vraagt de fysiotherapeut hier soms wel om.
Wanneer je klachten hebt ten gevolge van hart- of vaataandoeningen zal er altijd een brief naar de huisarts worden gestuurd, zodat de huisarts weet dat je onder behandeling komt. Mochten er dan eventuele behandelbeperkingen zijn, dan kan de huisarts dit laten weten aan je fysiotherapeut.
Eerste afspraak
Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je klachten zijn. Zo kan worden vastgesteld waar je klachten vandaan komen en wordt een plan van aanpak gemaakt. Bij de hart-, vaat- en longfysiotherapeut wordt ook uitgebreid gekeken naar je medische voorgeschiedenis en medicatie. Ook worden zaken zoals angst, ontspanning en je leefstijl meegenomen in de behandelingen.
In deze praktijk wordt een uur de tijd genomen voor de eerste afspraak om naast het onderzoek gelijk te kunnen behandelen. Er is geen secetaresse in deze praktijk aanwezig, je hoeft je dan ook niet te melden bij de eerste afspraak, de fysiotherapeut roept je gewoon binnen. In deze praktijk is het altijd mogelijk om een partner, vriend, kind of mantelzorger mee te nemen. Twee mensen horen altijd meer dan één.
Een hart-, vaat- en longfysiotherapeut heeft extra opleidingen gevolgd om klachten aan hart, bloedvaten en de longen te behandelen.
De meeste patienten van de hart-, vaat- en longfysio zijn mensen die ook bekend zijn bij een longarts, vaatchirurg of bijvoorbeeld een cardioloog.
Plan van aanpak
Aan het einde van de eerste afspraak wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. Er wordt stapgewijs uitgelegd wat de fysiotherapeut gaat doen en wat er van de patient verwacht wordt. Ook kan er een inschatting gemaakt worden van de duur van de behandeling. Hierin worden eventuele nevenaandoeningen en jouw medicatiegebruik meegenomen. Als je dat fijn vindt, dan krijg je op de mail of via whatsapp een korte samenvatting van wat er besproken is. Dit kunnen we ook doen met eventuele oefeningen die je meekrijgt. Zo kun je altijd teruglezen wat er besproken is.
Multidisciplinaire samenwerking
Bij hart-, vaat- en longaandoeningen spelen er vaak meer zaken dan alleen de specifieke klacht waar je jezelf mee meldt bij de fysiotherapeut. Soms kan het nodig zijn om een ergotherapeut, dietist, huisarts of praktijkondersteuner te betrekken bij de behandeling. Dit zal altijd in overleg zijn met jou als patiënt.
Behandelingen
Tijdens behandelingen fysiotherapie wordt gekeken naar jouw wensen op dat moment. Waar loop je tegenaan en waar kan de fysiotherapeut bij helpen. De fysiotherapeut zal de tijd nemen om samen met jou te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het beste geholpen kan worden. Wat er in een behandeling gedaan wordt is helemaal afhankelijk van het type klachten wat je hebt, maar dit gebeurt altijd in overleg met de patient in kwestie.
Mogelijke behandelvormen bij de hart-, vaat- en longfysio zijn:
- Oefeningen;
- Gesuperviseerde training, eventueel met continue hartslagmonitoring;
- Coaching;
- Huiswerkoefeningen;
- Gespreksvormen;
- Ademtherapie
Op huisbezoek
Wil je een behandeling aan huis of op een andere locatie dan de praktijk? Dan is dit mogelijk, ook buiten de uren die op de website staan aangegeven. Houd er rekening mee dat een aantal verzekeraars alleen een behandeling op locatie vergoeden. Een huisbezoek is geschikt voor mensen die niet in staat zijn om zelf naar de praktijk te komen, maar kan in sommige gevallen ook worden toegepast om op locatie zicht te krijgen in het ontstaan van klachten. Wij kunnen op huisbezoek komen in heel Helmond en dus ook in Stiphout. Ook huisbezoeken in Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout) en de gemeente Gemert-Bakel zijn mogelijk. Ook buiten deze locaties hebben we de mogelijkheid tot aan-huis behandelen, maar dit is altijd in overleg.
Samen beslissen over de behandelingen
Tijdens de behandelingen zal er regelmatig geevalueerd worden hoe het gaat. Worden je klachten beter, blijven ze hetzelfde of gaat het minder goed? Dan gaan wij ons hier op focussen. Zo blijf je zelf in controle over je klachten. De reden dat dit zo gedaan wordt is omdat je op die manier meer inzicht in je klachten krijgt. Hoe beter je weet hoe bepaalde klachten ontstaan, hoe meer invloed je erop kunt uitoefenen.
Aan het einde van de behandelingen
Als je klachten afnemen of weg zijn dan wordt een behandeling afgesloten. Tijdens deze laatste behandeling wordt de tijd genomen om nog eens te kijken naar de oorzaak van klachten en hoe deze zijn behandeld. Op die manier heb je bij een eventueel recidief (klachten die weer terugkomen na een tijd) een plan van aanpak om zelf te voorkomen dat klachten opnieuw weer zo erg worden. Dit kunnen we natuurlijk ook op papier/ de mail voor je zetten. Aan het einde van de behandeling sturen we een afsluitende brief naar je huisarts en behandelend artsen in het ziekenhuis. Zo is deze ook op de hoogte van hoe het met je gaat. Mocht je dit niet willen, geef dit dan tijdig aan. Het blijft jouw proces.
Fysio in Stiphout is geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag
Fysio in Stiphout is onderdeel van Fysio in Stiphout | Delemarre Hippische Zorg, algemene voorwaarden zijn van toepassing bij alle producten en diensten. Let op, deze praktijk is volledig contractvrij. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze patiënten, maar kan het zijn dat je (een deel van) de behandelingen zelf moet betalen.
Copyright © 2021-2024 Alle rechten voorbehouden