Logo Fysio in Stiphout

Nieuws en Blogs

Op deze pagina kun je regelmatig nieuws vinden over aandoeningen, scholingen die gevolgd zijn, vergoedingen of behandeltechnieken. 

Uitgelichte blogs

De eerste afspraak


De eerste keer bij een (nieuwe) fysiotherapeut kan best spannend zijn. Benieuwd naar wat je kunt verwachten?


Meer weten? Lees hier onze blog!

Blog over Ademtherapie

Fysiotherapie aan huis


Wist je dat fysiotherapie aan huis ook mogelijk is? Dit is vooral geschikt voor mensen die wat minder goed te been zijn. Ook na een operatie, ziekenhuisopname of bij slechtziendheid kan een huisbezoek een goed idee zijn.


Aan huis behandelen kan door heel Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout) en een deel van Helmond (Stiphout en de Warande). 

Vergoeding van de fysiotherapie


Hoe zit het met vergoeding van de fysiotherapie uit de basisverzekering? En hoe zit het met fysiotherapie uit de aanvullende verzekering? Moet ik mijn eigen risico aanspreken voor de fysiotherapeut? Wat kost de fysiotherapeut? Hoe zit het met ongecontracteerde fysiotherapie? 


Je kunt hier meer lezen!

Houding- en zitles


Wil jij ontspannen op je paard zitten, een betere ruiter worden en je paard meer in balans krijgen? Dan kan een houding en zitles een uitkomst zijn. Bij een houding en zitles wordt gekeken naar hoe jij op je paard zit en hoe je met kleine aanpassingen beter in harmonie met je paard kunt bewegen. 


Je kunt hier meer lezen!

Houding en zitles paardrijden

Fysiotherapie bij het posttrombotisch syndroom


Er is nog maar weinig bekend over de chronische aandoening ‘posttrombotisch syndroom’. Het posttrombotisch syndroom is een zeldzame aandoening die kan ontstaan na trombose. Dit is echter niet bij alle patiënten het geval. Soms kan het posttrombotisch syndroom ook ontstaan zonder duidelijke oorzaak.


Wil je meer weten? Lees dan deze blog! 

Fitness


Fysio in Stiphout heeft de beschikking over twee oefenzalen. In de ene oefenzaal kun je terecht op een van onze drie loopbanden, de roeier of de fiets. In de andere oefenzaal is voldoende krachtapparatuur aanwezig om alle grote spiergroepen te kunnen trainen. Ook is er meer dan genoeg ruimte en klein oefenmateriaal om oefeningen mee te doen. Het is mogelijk om in kleine groepen, individueel of zelfstandig te komen sporten. 


Meer weten over de mogelijkheden van fitness? Lees dan hier verder!

Fitness Stiphout cardio
Fitness Stiphout Kracht

Ademtherapie


Herken jij je hierin? Je voelt je gejaagd, houdt je adem in tijdens het sporten, ervaart spanning of hebt het idee niet helemaal lekker in je lijf te zitten.Ademhalingstherapie, ademwerk of ademtherapie is een behandelmethode die zich richt op goed en bewust ademhalen.


Meer weten? Lees hier onze blog!

unsplash