Logo Fysio in Stiphout

Over Sophie Delemarre

Mijn naam is Sophie Delemarre. Sinds 2016 ben ik fysiotherapeut. Na mijn afstuderen heb ik een jaar in Duitsland gewerkt, waarna ik weer terug ben gekomen naar Nederland. 


Ik vind het geweldig om mensen te helpen om zichzelf te verbeteren en om te helpen zoeken naar waar de eigen motivatie zit. Om die reden ben ik me gaan verdiepen in long-, vaat- en coronarevalidatie en ben ik verbonden met het Chronisch ZorgNet en het longnetwerk Fysuvo. Binnen Chronisch ZorgNet richt ik me op het verbeteren van de zorg van long- en vaatpatienten en ben ik kartrekker voor regio Uden.


Met regelmaat zie ik 'jonge' mensen met hart-, vaat- of longklachten. Ik begeleid jongeren die vastlopen door hyperventilatie, ademproblemen, vaatproblemen of hartklachten. Ik heb de mogelijkheid om hartslag te monitoren met de apparatuur die ik in de praktijk heb liggen, wat ook een extra veilig gevoel geeft voor mensen met hartklachten. Ook wordt ik regelmatig ingeschakeld voor een second opinion door collega's om mee te kijken naar hoe iemand op hartslag kan gaan trainen. 


Naast de chronische aandoeningen ben ik actief in de paardensport. Voor mijn afstuderen heb ik mijzelf verdiept in ruiterfitheid, waardoor ik sinds 2017 verbonden ben aan Science&Equine. Hiervoor schrijf ik reviews van wetenschappelijke artikelen. Hierdoor kan ik ruiters nog beter begeleiden in de praktijk. In 2020 heb ik het ZorgNetwerk Voor Ruiters opgericht, wat in 2021 overgegaan is naar een non-profit organisatie.


Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut, ben ik werkzaam voor de hippische sportbond (KNHS) als nationaal classifier en heb ik een bedrijf op het gebied van de paardensport.


Mijn visie op de zorg


Fysiotherapie is een prachtig beroep. Ik mag mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden, ik mag mensen ondersteunen in hun herstel en mag mensen helpen om binnen de mogelijkheden die ze hebben het beste uit zichzelf te halen. 


Tijdens behandelingen fysiotherapie wordt gekeken naar jouw wensen op dat moment. Waar loop je tegenaan en waar kan de fysiotherapeut bij helpen. Als ik mensen ooit vraag wat zou het prettigste vinden aan de praktijk is dat ik de tijd neem om samen met jou als patient te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het beste geholpen kan worden. Wat er in een behandeling gedaan wordt is helemaal afhankelijk van het type klachten wat je hebt, maar dit gebeurt altijd in overleg met de patient in kwestie.


Als je klachten afnemen of weg zijn dan wordt een behandeling afgesloten. Tijdens deze laatste behandeling wordt de tijd genomen om nog eens te kijken naar de oorzaak van klachten en hoe deze zijn behandeld. Op die manier heb je bij een eventueel recidief (klachten die weer terugkomen na een tijd) een plan van aanpak om zelf te voorkomen dat klachten opnieuw weer zo erg worden. Dit kunnen we natuurlijk ook op papier/ de mail voor je zetten. Aan het einde van de behandeling sturen we een afsluitende brief naar je huisarts. Zo is deze ook op de hoogte van hoe het met je gaat. Mocht je dit niet willen, geef dit dan tijdig aan. Het blijft jouw proces.


Je zult merken dat ik de tijd neem voor jou als patient, ik houd niet vast aan een halfuur of zelfs minder zoals bij veel andere praktijken. De reden dat ik dit kan doen is omdat ik niet werk onder contract met verzekeraars. Hierdoor is de administratieve last een stuk minder en kan ik de tijd die ik heb écht aan jou als patient besteden.

Neem contact op

Sophie Delemarre


Fysio in Stiphout