Onze praktijk verhuist binnenkort naar de kloosterstraat 6 in Stiphout
De exacte overgangsdatum is nog niet bekend. In de ontvangstbevestiging zullen we je laten weten of je afspraak op de Rootakkers of op de Kloosterstraat is. Tot we verhuisd zijn werkt Sophie alleen woensdag op de Rootakkers.
Tevreden? Schrijf een Review op Google of op Zorgkaart Nederland!
Als je COPD hebt, dan kun je onder strikte voorwaarde fysiotherapiebehandelingen uit de basisverzekering gebruiken. Je kunt ook terecht voor behandelingen COPD bij de ongecontracteerde fysiotherapeut. Op deze pagina vind je alle uitleg hierover.
COPD is een verzamelnaam voor een aantal longziekten. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Diseases (Chronische obstructieve long ziektes). COPD is een ernstige en chronische aandoening aan de longen.
Een geregistreerd longfysiotherapeut heeft een opleiding gehad op het gebied van het ademhalingsapparaat en kan jou behandelen als je COPD hebt. Longfysio's staan geregistreerd in het aantekeningenregister long.
Wil je meer weten over wat COPD is? We hebben hier een blog over geschreven.
Een longfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten die een relatie hebben met het ademhalingsapparaat. Therapie bij de longfysio bestaat uit adviezen, ademtherapie en andere oefentherapie gericht op het verbeteren van het ademhalingsapparaat.
Bij een eerste afspraak wordt er uitgebreid gepraat over hoe je longklachten zijn ontstaan, welke factoren invloed hebben en hoe de longfysio jou kan helpen met je longklachten. Ook wordt gekeken naar de spieren en gewrichten die invloed hebben op de ademhaling.
Heb je COPD? Dan kun je ook groepsbehandelingen vergoed krijgen!
Als je COPD hebt, dan kun je onder strikte voorwaarde fysiotherapiebehandelingen uit de basisverzekering gebruiken. Dit kan alleen op verwijzing van de huisarts of specialist (longarts). Fysiotherapie uit de basisverzekering gaat wel altijd ten kosten van het eigen risico, houd daar rekening mee!Per kalenderjaar wordt eerst aanspraak gedaan op het eigen risico. Wanneer het traject is verdeeld over twee kalenderjaren wordt dus twee keer het eigen risico aangesproken. Het is alleen mogelijk om COPD fysiotherapie uit de basisverzekering te krijgen als je COPD Gold II of hoger hebt. (Je hebt I tot en met IV).
Een traject bij COPD kan worden vergoed uit de basisverzekering. COPD is in 4 gradaties (GOLD-stadiums) mogelijk (1,2,3 of 4). Om voor fysiotherapie in aanmerking te komen uit de basisverzekering moet je minimaal GOLD 2 of hoger hebben. Dit moet op een verwijzing van de huisarts of specialist staan. Deze verwijzing mag bij de meeste verzekeraars niet ouder zijn dan 1 maand.
Als je GOLD 1 hebt dan komt de fysiotherapie niet uit de basisverzekering maar uit je aanvullende pakket of uit eigen portemonnee. Heb je 12 behandelingen, dan kun je dus 12 behandelingen gebruiken voor de behandelingen bij de longfysiotherapeut. Wanneer je dan last krijgt van andere klachten (zoals bijvoorbeeld je rug), dan kun je deze niet meer daarvoor gebruiken.
Als je GOLD 2 of hoger hebt dan kun je op verwijzing fysiotherapie krijgen. Op basis van een beslisboom wordt een 'profiel' bepaald en krijg je een aantal behandelingen. Elk profiel krijgt een andere hoeveelheid behandelingen. Het aantal behandelingen kan variëren van 5 tot 70 in het eerste jaar en van 0 tot 52 in de jaren daarna.
Wanneer je GOLD 1 hebt dan is dit afhankelijk van het pakket van jouw verzekeraar. Elke losse verzekering heeft een ander aantal behandelingen fysiotherapie. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan komen alle kosten voor je eigen rekening. Op onze tarievenlijst vind je meer informatie hierover.
Wanneer je GOLD 2 of hoger hebt dan hangt jouw vergoeding af van de volgende zaken:
- Het aantal longaanvallen (zowel thuis als in het ziekenhuis) dat je hebt gehad in het afgelopen jaar
- Hoe veel meter je in 6 minuten kunt lopen
- Hoe je scoort op de vragenlijst 'Clinical COPD Questionnair'
- Of de verwijzer de verwijzing goed heeft ingevuld (Diagnose, Recente datum, Ernst van COPD is beschreven)
Deze fysiotherapiepraktijk heeft géén contracten met zorgverzekeraars. Dit betekend dat je eerst zelf een factuur ontvangt die je moet betalen, waarna je hem kunt indienen bij je verzekering en (een deel) terugkrijgt. Hoeveel je precies terugkrijgt wisselt veel bij verzekeringen onderling en is afhankelijk van de afgesloten polis.
Er zijn best veel redenen waarom steeds meer fysiotherapeuten werken zonder contract met een verzekeraar. Zorg moet zorg blijven en geen afvinklijstje. Een niet-gecontracteerde fysiotherapeut heeft minder administratieve lasten, waardoor er meer tijd is voor de patiënten.
Op het moment dat je jezelf aanmeld dan gaan we kijken of je in aanmerking komt voor fysiotherapie uit de basisverzekering of uit de aanvullende verzekering. Dit is belangrijk voor het maken van de factuur voor de verzekeraar. Ook gaan we (indien dat voor jouw verzekeraar nodig is) een aanvraag doen om een machtiging aan te vragen. Het kan zijn dat je hiervoor een handtekening moet zetten. Is de machtiging goed gekeurd, dan hoef je verder niets meer te doen.
Na afloop van je afspraak ontvang je via de mail een factuur met een betaallink. Deze kun je via mobiel bankieren voldoen. De factuur kun je naar je verzekeraar mailen of via een app indienen. Elke verzekeraar heeft een eigen app. Je kunt met deze app een foto maken van je factuur, dan staat het geld wat je verzekeraar vergoed binnen een aantal dagen op je rekening!
Fysio in Stiphout is geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag
Fysio in Stiphout is onderdeel van Fysio in Stiphout | Delemarre Hippische Zorg, algemene voorwaarden zijn van toepassing bij alle producten en diensten. Let op, deze praktijk is volledig contractvrij. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze patiënten, maar kan het zijn dat je (een deel van) de behandelingen zelf moet betalen.
Copyright © 2021-2024 Alle rechten voorbehouden