Logo Fysio in Stiphout

Algemene fysiotherapie


Voor klachten tijdens en rondom het bewegen

Hello world

Fysiotherapie


Algemene Fysiotherapie


Een fysiotherapeut is een zorgprofessional gespecialiseerd in klachten rondom het bewegen. Je kunt bij een fysiotherapeut terecht voor alle klachten die met beweging te maken hebben. Er kan zowel op de praktijk als aan huis behandeld worden.


Een (algemeen) fysiotherapeut kan helpen bij:


- Het geven van advies over sport en bewegen;

- Waneer je wilt gaan sporten maar advies wil over welke sport bij je past;

- Herstel bij een blessure;

- Blessurepreventie;

- Voorafgaand aan een operatie om te helpen fitter een operatie in te gaan;

- Revalidatie na een ongeluk;

 - Adviezen rondom leefstijl;

- Revalideren na een operatie.


Ook voor andere klachten aan het bewegingsapparaat kun je terecht. Twijfel je of jouw klacht behandeld kan worden? Neem dan contact op via de mail of telefonisch (bellen of whatsapp) 


In deze praktijk kun je voor algemene klachten terecht bij Sophie Delemarre. Sophie werkt als zelfstandige vrijgevestigde fysiotherapeut, met korte lijntjes naar andere praktijken en zorgprofessionals. Sophie heeft zich daarnaast gespecialiseerd in de Ruitersport en Chronische aandoeningen (gecertificeerd Vaat-, Long- en Coronatherapeut). 


Deze fysiotherapiepraktijk heeft géén contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je eerst zelf een factuur ontvangt die je moet betalen, waarna je hem kunt indienen bij je verzekering. De meeste verzekeringen vergoeden een deel van de behandeling. Hieronder staat meer informatie over ongecontracteerde fysiotherapie.


Fysiotherapie


Wat doet een fysiotherapeut?


Verwijzing

Een verwijzing is geen vereiste om naar de fysiotherapeut te gaan. Let op, in een aantal gevallen kan worden gevraagd om toch een verwijzing bij de huisarts te halen voor aanvang van de behandeling. Twijfel je of dit bij jou het geval is, dan kun je dit gewoon vragen bij de fysiotherapeut.


Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan worden vastgesteld waar je klachten vandaan komen en wordt een plan van aanpak gemaakt. 


In deze praktijk wordt een uur de tijd genomen voor de eerste afspraak om naast het onderzoek gelijk te kunnen behandelen. Er is geen secetaresse in deze praktijk aanwezig, je hoeft je dan ook niet te melden bij de eerste afspraak, de fysiotherapeut roept je gewoon binnen.


Hello world

Plan van aanpak

Aan het einde van de eerste afspraak wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. Er wordt stapgewijs uitgelegd wat de fysiotherapeut gaat doen en wat er van de patient verwacht wordt. Ook kan er een inschatting gemaakt worden van de duur van de behandeling.


Behandelingen

Tijdens behandelingen fysiotherapie wordt gekeken naar jouw wensen op dat moment. Waar loop je tegenaan en waar kan de fysiotherapeut bij helpen. De fysiotherapeute (Sophie) zal de tijd nemen om samen met jou te kijken naar wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het beste geholpen kan worden. Wat er in een behandeling gedaan wordt is helemaal afhankelijk van het type klachten wat je hebt, maar dit gebeurt altijd in overleg met de patient in kwestie.


Mogelijke behandelvormen zijn: 


- Mobilisatietechnieken;

- Oefeningen;

- Gesuperviseerde training;

- Coaching;

- Huiswerkoefeningen;

- Gespreksvormen


Op huisbezoek

Wil je een behandeling aan huis of op een andere locatie dan de praktijk? Dan is dit mogelijk, ook buiten de uren die op de website staan aangegeven. Houd er rekening mee dat een aantal verzekeraars alleen een behandeling op locatie vergoeden. Een huisbezoek is geschikt voor mensen die niet in staat zijn om zelf naar de praktijk te komen, maar kan in sommige gevallen ook worden toegepast om op locatie zicht te krijgen in het ontstaan van klachten. Wij kunnen op huisbezoek komen in heel Helmond en dus ook in Stiphout. Ook huisbezoeken in Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout) en de gemeente Gemert-Bakel zijn mogelijk.


Samen beslissen over de behandelingen

Tijdens de behandelingen zal er regelmatig geevalueerd worden hoe het gaat. Worden je klachten beter, blijven ze hetzelfde of gaat het minder goed? Dan gaan wij ons hier op focussen. Zo blijf je zelf in controle over je klachten. De reden dat dit zo gedaan wordt is omdat je op die manier meer inzicht in je klachten krijgt. Hoe beter je weet hoe bepaalde klachten ontstaan, hoe meer invloed je erop kunt uitoefenen.


Aan het einde van de behandelingen

Als je klachten afnemen of weg zijn dan wordt een behandeling afgesloten. Tijdens deze laatste behandeling wordt de tijd genomen om nog eens te kijken naar de oorzaak van klachten en hoe deze zijn behandeld. Op die manier heb je bij een eventueel recidief (klachten die weer terugkomen na een tijd) een plan van aanpak om zelf te voorkomen dat klachten opnieuw weer zo erg worden. Dit kunnen we natuurlijk ook op papier/ de mail voor je zetten. Aan het einde van de behandeling sturen we een afsluitende brief naar je huisarts. Zo is deze ook op de hoogte van hoe het met je gaat. Mocht je dit niet willen, geef dit dan tijdig aan. Het blijft jouw proces.


- Review van een patient - 


"Sophie kijkt verder dan alleen waar je 'last' van hebt, ze kijkt ook naar wie je als mens bent. Dat maakt haar als fysio uniek. Blijf jezelf!"


Hello world

Fysiotherapie 


Ongecontracteerde Fysiotherapie


Je kunt voor fysiotherapie bij ons terecht voor alle klachten die invloed hebben op het bewegend functioneren. Je kunt terect bij een blessure, na een ongeluk, wanneer je advies wilt over het beginnen met sport of bewegen, om beter te gaan bewegen maar ook voorafgaand aan een operatie om fitter een operatie in te gaan.


Deze fysiotherapiepraktijk heeft géén contracten met zorgverzekeraars. Dit betekend dat je eerst zelf een factuur ontvangt die je moet betalen, waarna je hem kunt indienen bij je verzekering. 


Hoe zit dat dan met de vergoeding?

Hoeveel je vergoed krijgt is helemaal afhankelijk van je verzekering. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het eigen risico van de basisverzekering is hierop niet van toepassing.


De vergoeding is afhankelijk van de afgesloten polis. Bij een restitutie polis wordt de volledige behandeling vergoed. Bij een natura of budget polis ligt de vergoeding rond de 75% van het marktconforme tarief. Dit tarief is per zorgverzekeraar verschillend. Check wel in de kleine lettertjes of deze restitutie polis ook voor je aanvullende polis geldt!


Hello world

Zonder verwijzing

Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) wordt niet altijd vergoed bij fysiotherapeuten zonder contract. Kijk dus van tevoren goed na of de behandeling vergoed wordt als je rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat of dat je eerst een verwijzing van de huisarts nodig hebt.

Restitutie verzekeraars die 100% van het marktconforme tarief vergoeden ongeacht of de fysiotherapeut of andere specialist een contract met hen heeft of niet, dus vrije keuze voor zorgverlener.


Soms kan voor een aan-huis behandeling gevraagd worden om een verwijzing van de (huis)-arts. Een aantal verzekeringen willen dat graag voordat je een behandeling kunt indienen voor een declaratie.  


Voor de prijzen van een behandeling verwijzen we naar de tarievenlijst