Logo Fysio in Stiphout

Fitness in Stiphout

Wat kun je verwachten bij de (medische) fitness?

Sporten in Stiphout (gemeente Helmond)

Fysio in Stiphout heeft de beschikking over twee oefenzalen. In de ene oefenzaal kun je terecht op een van onze drie loopbanden, de roeier of de fiets. In de andere oefenzaal is voldoende krachtapparatuur aanwezig om alle grote spiergroepen te kunnen trainen. Ook is er meer dan genoeg ruimte en klein oefenmateriaal om oefeningen mee te doen. Het is mogelijk om in kleine groepen, individueel of zelfstandig te komen sporten. 


Het is mogelijk om op medische indicatie onder begeleiding te komen sporten. Afhankelijk van het type klachten is het mogelijk om (een deel van) de groepstrainingen vergoed te krijgen vanuit je verzekering.

Fitness bij Fysio in Stiphout

Iedereen kan sporten

Sporten in Stiphout bij de fysiotherapeut

Merk je dat je niet helemaal past in een reguliere sportschool? Heb je behoefte aan kleinschalig trainen onder begeleiding van een beweegprofessional? Neem dan eens contact op met de praktijk.


Bij Fysio in Stiphout is er de mogelijkheid om:

- Zelfstandig te sporten

- In kleine groepen te sporten

- Een-op-een onder begeleiding van de fysiotherapeut te sporten

- Prikkelarm te trainen


Onze praktijk heeft twee oefenzalen. In de cardio-oefenzaal hebben we een fiets, drie loopbanden en een roeier. In de andere ruimte hebben we krachtapparatuur gericht op alle grote spiergroepen in je lichaam. Daarnaast is er meer dan genoeg klein oefenmateriaal om ook te werken aan balans en om sportspecifiek mee te trainen.

Hartrevalidatie in Stiphout (gemeente Helmond)

Bij hartrevalidatie wordt er een-op-een getraind om de conditie van je hart- en bloedvaten te verbeteren. Daarnaast leer je leer je omgaan met je klachten en worden ook adem- en ontspanningstechnieken meegenomen. Bij een hartrevalidatie wordt vaak samengewerkt met dietisten, ergotherapeuten en andere (zorg-)professionals zodat jij als patient de best mogelijke zorg krijgt.  


Heb jij een hartinfarct gehad, heb je hartritmestoornissen, vaatlijden of andere hart- en vaatproblemen? Bij Fysio in Stiphout kun je terecht voor hartrevalidatie.

Prikkelarm sporten met fitness-apparatuur bij de fysiotherapeut

Prikkelarm trainen is steeds meer in opkomst. Voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, long-covid klachten, mensen die herstellende zijn van een burn-out of andere aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat het verwerken van externe prikkels minder goed gaat.


In de oefenzaal hebben we de mogelijkheid om het licht te dimmen, zonder muziek te trainen en ook om de zaal (bijna) helemaal voor jezelf alleen te hebben. 


Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met Sophie voor de mogelijkheden.

Longrevalidatie in Stiphout (gemeente Helmond)

Bij longrevalidatie wordt er een-op-een getraind, krijg je adem- en ontspanningsoefeningen, leer je omgaan met je klachten en train je kracht en conditie op. Bij een longrevalidatie wordt vaak samengewerkt met dietisten, logopedisten, ergotherapeuten en andere (zorg-)professionals zodat jij als patient de best mogelijke zorg krijgt. Wil je doorgaan in groepsverband, dan is dit ook een optie.


Heb jij COPD, long-covid, astma of een andere longaandoening? Bij Fysio in Stiphout kun je terecht bij een geregistreerd longfysiotherapeut voor longrevalidatie.

Trainen op hartslag bij de fysiotherapeut in Stiphout

Trainen op hartslag kan helpen om meer inzicht te krijgen in jouw conditie. Sophie ziet met regelmaat mensen voor hartrevalidatie, maar ook steeds meer sporters die inzicht willen hebben in hartslagtraining.


Trainen op hartslag zorgt voor effectievere trainingsresultaten, minder blessures en een snellere hersteltijd. Het is ook mogelijk om bij jou op de sportvereniging langs te komen om op locatie je hartslag te meten. Wij hebben hiervoor professionele apparatuur in huis, waarbij het mogelijk is om alle metingen na afloop ook te ontvangen.


Als je klachten hebt kan dit soms ook (deels) vergoed worden uit de aanvullende verzekering.

Vaatfysiotherapie bij Fysio in Stiphout (Helmond)